Flickbike vooral gebruikt door hoogopgeleide mannen

9 februari 2018 • nua

De ‘deelfietsen’ van Flickbike waren vooral populair onder jonge hoogopgeleide werkende mannen, meestal zonder kinderen. Gebruikers van de fietsen zouden anders gebruik hebben gemaakt van het openbaar vervoer of zijn gaan lopen. Dat is de voorlopige conclusie van onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam. »»

Stadsdeelpolitici vernietigend over nieuwe stelsel, maar sommigen stellen zich toch weer kandidaat

21 januari 2018 • nua

Veel stadsdeelpolitici hebben een vernietigend oordeel over het nieuwe bestuurlijk stelsel dat ingaat na de verkiezing op 21 maart. Toch hebben sommigen zich opnieuw kandidaat gesteld, zo blijkt uit een raadpleging van Nieuws uit Amsterdam onder 29 leden van bestuurscommissies. Anderen vinden dit zinloos en gaan liever vrijwilligerswerk doen of actiegroepen ondersteunen. »»

Stadsdeelpartijen willen in gemeenteraad

7 januari 2018 • nua

Vorig jaar bleek uit een analyse van OIS dat kleine partijen zoals M+ en Nieuw West ’81 weinig kans maken bij de verkiezing van de nieuwe stadsdeelcommissies. Nu blijkt dat enkele stadsdeelpartijen zich juist hebben geregistreerd om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. »»

‘Deelfietsen ook in Noord, Nieuw-West en Zuidoost’

21 december 2017 • nua

Als het aan de gemeente ligt, kunnen ook inwoners van Noord, Nieuw-West en Zuidoost in de toekomst gebruik maken van ‘deelfietsen’. In die stadsdelen wonen relatief veel mensen die nog geen gebruik maken van de fiets. »»

Steeds meer meldingen muziekoverlast buiten het centrum

5 december 2017 • nua

In de stadsdelen buiten het centrum is het aantal meldingen van muziekoverlast de afgelopen jaren sterk toegenomen. Volgens de gemeente komt dit doordat melden wordt gestimuleerd, maar ook door de groei van het aantal evenementen en horecazaken in West, Zuidoost en Oost. »»

Artikelen 1-5