‘Geen loondispensatie in Amsterdam’

16 februari 2018 • nua

GroenLinks wil dat Amsterdam niet meewerkt aan de uitholling van het minimumloon voor arbeidsgehandicapten en D66 is tegen tewerkstelling van mensen in de bijstand. Dat bleek uit de eerste twee bijeenkomsten in een serie verkiezingsdebatten van vakbond FNV. »»

Bloembollensector heeft vluchtelingen en jongeren weinig te bieden

24 januari 2018 • nua

Diederik Boomsma (CDA) wil dat statushouders en jongeren aan het werk gaan in de bloembollensector, maar de gemeente concludeert dat dit weinig zin heeft. De laag- en ongeschoolde seizoensarbeid in de sector biedt nauwelijks kansen op opleidingen of uitstroom naar duurzaam werk. In andere sectoren zoals de horeca, zakelijke dienstverlening en de logistiek zijn volgens de gemeente meer mogelijkheden. »»

FNV pleit voor betaalbare huisvesting

23 januari 2018 • nua

De FNV roept kiezers op om sociaal te stemmen bij de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart. Belangrijke onderwerpen zijn sociaal aanbesteden, uitkeringsgerechtigden niet dwingen om te werken zonder loon, een goede sociale werkvoorziening en betaalbare huisvesting voor alle groepen. Dat zei vice-voorzitter Kitty Jong tijdens een nieuwjaarstoespraak in Amsterdam. »»

‘Staking bij Deliveroo’

1 januari 2018 • nua

In verschillende Amsterdamse buurten kunnen momenteel geen maaltijden worden besteld bij Deliveroo. De website geeft aan dat dit komt door drukte, maar bezorgers zeggen dat zij het werk hebben neergelegd. Ook in Haarlem en Utrecht zijn er problemen met de bezorging, aldus de FNV. »»

‘Honderden uitzendkrachten bij gemeente hebben recht op vaste baan’

7 december 2017 • nua

Uitzendkrachten die vijf jaar hetzelfde werk hebben gedaan voor de gemeente hebben recht op een vaste baan. Honderden uitzendkrachten komen hiervoor in aanmerking, maar melden zicht niet. «Simpelweg omdat ze niet weten dat het kan», aldus Fred Bos van FNV Overheid. »»

Artikelen 1-5 | Volgende