‘Geen loondispensatie in Amsterdam’

16 februari 2018 • nua

GroenLinks wil dat Amsterdam niet meewerkt aan de uitholling van het minimumloon voor arbeidsgehandicapten en D66 is tegen tewerkstelling van mensen in de bijstand. Dat bleek uit de eerste twee bijeenkomsten in een serie verkiezingsdebatten van vakbond FNV. »»

FNV pleit voor betaalbare huisvesting

23 januari 2018 • nua

De FNV roept kiezers op om sociaal te stemmen bij de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart. Belangrijke onderwerpen zijn sociaal aanbesteden, uitkeringsgerechtigden niet dwingen om te werken zonder loon, een goede sociale werkvoorziening en betaalbare huisvesting voor alle groepen. Dat zei vice-voorzitter Kitty Jong tijdens een nieuwjaarstoespraak in Amsterdam. »»

‘Staking bij Deliveroo’

1 januari 2018 • nua

In verschillende Amsterdamse buurten kunnen momenteel geen maaltijden worden besteld bij Deliveroo. De website geeft aan dat dit komt door drukte, maar bezorgers zeggen dat zij het werk hebben neergelegd. Ook in Haarlem en Utrecht zijn er problemen met de bezorging, aldus de FNV. »»

‘Honderden uitzendkrachten bij gemeente hebben recht op vaste baan’

7 december 2017 • nua

Uitzendkrachten die vijf jaar hetzelfde werk hebben gedaan voor de gemeente hebben recht op een vaste baan. Honderden uitzendkrachten komen hiervoor in aanmerking, maar melden zicht niet. «Simpelweg omdat ze niet weten dat het kan», aldus Fred Bos van FNV Overheid. »»

Jongerenvakbond gaat Zara inspecteren

23 november 2017 • nua

FNV Young & United gaat aanstaande zaterdag controles uitvoeren bij Zara en andere winkels in de Amsterdamse binnenstad. De vakbond wil weten of het personeel wel voldoende zekerheid heeft. »»

Artikelen 1-5 | Volgende