Flickbike vooral gebruikt door hoogopgeleide mannen

9 februari 2018 • nua

De ‘deelfietsen’ van Flickbike waren vooral populair onder jonge hoogopgeleide werkende mannen, meestal zonder kinderen. Gebruikers van de fietsen zouden anders gebruik hebben gemaakt van het openbaar vervoer of zijn gaan lopen. Dat is de voorlopige conclusie van onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam. »»

Toch bromfietsen op smalle fietspaden Schellingwouderbrug

29 januari 2018 • nua

De gemeente heeft met de stadsdelen Oost en Noord afgesproken dat bromfietsen worden toelaten op de fietspaden over de Amsterdamsebrug en de Schellingwouderbrug. Eigenlijk zijn de fietspaden daar te smal voor bromfietsen. »»

Westerpost, Westkrant en Oost-Online meestgenoemde buurtwebsites

28 januari 2018 • nua

Reguliere media besteden weinig aandacht aan de stadsdeelpolitiek. Voor een deel vullen lokale websites en organisaties dat gat op, zo blijkt uit een peiling onder stadsdeelpolitici. De websites die zij het vaakst noemen zijn de Westkrant, de Westerpost en Oost-Online. »»

Le Monde lyrisch over Buiksloterham

26 januari 2018 • nua

De Franse krant Le Monde heeft een uitgebreid artikel gepubliceerd over de Buiksloterham in Amsterdam-Noord. Nadat ambitieuze bouwplannen door de crisis niet doorgingen, hebben de huidige bewoners bezit genomen van het gebied. Ze hebben het veranderd in ‘een stedelijk laboratorium waar ze experimenteren met nieuwe vormen van woningbouw, consumptie en het delen van bestaansmiddelen’. »»

Stadsdeelpolitici vernietigend over nieuwe stelsel, maar sommigen stellen zich toch weer kandidaat

21 januari 2018 • nua

Veel stadsdeelpolitici hebben een vernietigend oordeel over het nieuwe bestuurlijk stelsel dat ingaat na de verkiezing op 21 maart. Toch hebben sommigen zich opnieuw kandidaat gesteld, zo blijkt uit een raadpleging van Nieuws uit Amsterdam onder 29 leden van bestuurscommissies. Anderen vinden dit zinloos en gaan liever vrijwilligerswerk doen of actiegroepen ondersteunen. »»

Artikelen 1-5 | Volgende