‘Politieke steun voor zorgboerderij De Boterbloem’

4 maart 2018 • nua

GroenLinks, SP, PvdA, PvdD en de PvdO willen zich inzetten voor het behoud van De Boterbloem. Dat meldt de zorgboerderij op haar website. De SADC, een ontwikkelingsbedrijf in handen van Schiphol en lokale overheden waaronder de gemeente Amsterdam, wil de akkers rond de boerderij bebouwen. »»

‘Intimidatie door commerciële handelaren op vrijmarkt Nieuw-West’

2 maart 2018 • nua

Er lijkt sprake van een ‘toenemende trend’ van handelaren die tijdens Koningsdag vrijmarktplekken in Nieuw-West bezetten, specifiek op de Burgemeester de Vlugtlaan. Dat leidt tot geschillen met bewoners. Afgelopen Koningsdag zijn er zes meldingen gedaan waarbij bewoners zich geïntimideerd voelen. Ook waren er ruzies tussen handelaren onderling. »»

Flickbike vooral gebruikt door hoogopgeleide mannen

9 februari 2018 • nua

De ‘deelfietsen’ van Flickbike waren vooral populair onder jonge hoogopgeleide werkende mannen, meestal zonder kinderen. Gebruikers van de fietsen zouden anders gebruik hebben gemaakt van het openbaar vervoer of zijn gaan lopen. Dat is de voorlopige conclusie van onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam. »»

Westerpost, Westkrant en Oost-Online meestgenoemde buurtwebsites

28 januari 2018 • nua

Reguliere media besteden weinig aandacht aan de stadsdeelpolitiek. Voor een deel vullen lokale websites en organisaties dat gat op, zo blijkt uit een peiling onder stadsdeelpolitici. De websites die zij het vaakst noemen zijn de Westkrant, de Westerpost en Oost-Online. »»

Stadsdeelpolitici vernietigend over nieuwe stelsel, maar sommigen stellen zich toch weer kandidaat

21 januari 2018 • nua

Veel stadsdeelpolitici hebben een vernietigend oordeel over het nieuwe bestuurlijk stelsel dat ingaat na de verkiezing op 21 maart. Toch hebben sommigen zich opnieuw kandidaat gesteld, zo blijkt uit een raadpleging van Nieuws uit Amsterdam onder 29 leden van bestuurscommissies. Anderen vinden dit zinloos en gaan liever vrijwilligerswerk doen of actiegroepen ondersteunen. »»

Artikelen 1-5 | Volgende