Meedenken, of meebeslissen? Stadsdelen werven kandidaten

26 december 2017

Tot en met 27 december kunnen lijsten worden aangemeld voor de verkiezing van de stadsdeelcommissies. De afgelopen maand hebben de stadsdelen op Twitter bewoners opgeroepen om naar informatiebijeenkomsten te komen en zich verkiesbaar te stellen.

In de meeste tweets wordt dit gepresenteerd als kans om mee te denken of zelfs actief mee te denken. Stadsdeel Nieuw-West doet er nog een schepje bovenop: «Meebeslissen over de stad? Dat kan!» Dat is misschien wat overdreven: de stadsdeelcommissies mogen alleen vrijblijvende adviezen uitbrengen.

Meedenken is dus een betere omschrijving, maar waarover? Sommige stadsdelen laten dit in het midden, andere doen suggesties. Centrum nodigt uit om mee te denken over het groener maken van een straat of buurt, over oplossingen voor fietsparkeren of over samenwerken aan zorgzame buurten.

En Zuid zoekt mensen met ideeën over afvalinzameling, aantrekkelijke winkelstraten, samenwerken aan zorgzame buurten, veiligheid op straat, de aanpak van rommel en de aanpak van fietsparkeren.

Zie ook Stemwijzer voor Amsterdammers

Bron: nua | Categoriën: Politiek, Stadsdelen, Verkiezing