Staking personeel verpleeghuis Osira

27 augustus 2012

Vandaag leggen werknemers van verpleeghuis Sint Jacob, onderdeel van Osira Amstelring in Amsterdam, het werk neer. Volgens vakbond Abvakabo FNV gaat het om de eerste staking van verpleeghuismedewerkers in de Nederlandse geschiedenis. “De zorgmedewerkers willen dat de extra miljoenen die de overheid beschikbaar heeft gesteld voor extra handen aan het bed in de verpleeghuizen ook daadwerkelijk aan extra personeel wordt besteed.”

Er zijn maatregelen genomen om te garanderen dat de zorgverlening aan de bewoners van het verpleeghuis gewoon doorgaat tijdens de staking. De werkgevers in de zorg hebben onlangs een cao getekend met een aantal kleinere bonden, maar Abvakabo FNV heeft geen handtekening gezet:

Deze cao doet niets aan de grote problemen als hoge werkdruk en doorgeslagen flexibilisering in de verpleeghuizen en niets aan de loondumping in de thuiszorg. Hierdoor staat de kwaliteit van zorg onder druk. Een politieke meerderheid in de Tweede Kamer heeft minister Kamp in een motie opgedragen de cao niet algemeen verbindend te verklaren.

.

Bron: nua | Categoriën: Geen