Nieuws uit Amsterdam


Naar de voorpagina

11/2 Juristen willen in Oudemanhuispoort blijven

8/2 Burgemeester-portret

8/2 Websites voor sociale cohesie

7/2 Spreiding toerisme verloopt moeizaam

7/2 Stadsdelen: Dan kan je maar beter een kerel zijn

6/2 Zuideramstel opent kantoor op sabbat

5/2 De waarheid over integratie

4/2 Wilders heeft weinig aanhang in Amsterdam

3/2 Elite zet zich in voor de eigen buurt

2/2 Johnnie Walker ontwijkt belasting in Amsterdam

1/2 Ook Rotterdam sleutelt aan deelraden

31/1 Houten roeiboten verdwijnen van Amstel

31/1 ZeeburgTV van start

27/1 Actie tegen bonuskaart

27/1 Enkelen kuchten nog, doch dit was aanstellerij

27/1 Chrisis in de Baarsjes

26/1 Jongeren positief over stadsdelen

24/1 Actievoerders roepen op tot Carmel- en Jaffaboycot

24/1 PvdA-leden verwerpen plan stadsdelen

23/1 KLM reageert op crisis met nieuw uniform

23/1 Stadsdeelkantoor niet gekraakt

21/1 Voeg stadsdelen samen

20/1 Sluiten Vrankrijk niet nodig geweest

20/1 Schoonmakers verwelkomen nieuwe Schipholdirecteur

18/1 Palestina in het Joods Historisch Museum

18/1 Hoe groot moet een stadsdeel zijn?

16/1 PvdA Oost tegen halvering stadsdelen

16/1 Commissie: 7 stadsdelen in 2010

15/1 Militairen mogen toch naar Afghanistandebat

15/1 Arrestatie dankzij lokfiets

14/1 Youth for Christ adverteert opnieuw

13/1 Schilderijen van de Zuidas

13/1 Opnieuw problemen rond Youth for Christ

11/1 Vraagtekens bij initiatief sociale cohesie

10/1 Halvering stadsdelen in 2010

10/1 Zuidas: Men heeft het gevoel dat we losers zijn

9/1 IJspret - maar niet voor iedereen

9/1 Fraude met supermarktzegels verijdeld

9/1 I Amsterdam moet exclusief blijven

8/1 Gebruik consequent de term Apartheid

8/1 Nog geen StadsKiosk in Amsterdam

7/1 Sneeuw

7/1 Elatik gaat Zeeburg besturen

7/1 Directeuren diensten terug naar werkvloer

4/1 Politie: maak foto van rare mensen

3/1 Gazademonstratie bekritiseert politiek

1/1 Duizenden protesteren zaterdag tegen aanval op Gaza

1/1 Raadslid Mustapha Laboui neemt afscheid

 

 

Archief 2008

Archief 2007

Archief 2006

Archief 2005

 

Marokkaanse jongeren krijgen christelijk jongerenwerk

22 oktober 2008 - Stadsdeel de Baarsjes heeft een vierjarig contract voor het jeugd- en jongerenwerk gegund aan the Mall, een dochterorganisatie van Youth for Christ. GroenLinks wil weten hoe de organisatie denkt over thema's als homoseksualiteit en of niet-christenen nog in aanmerking komen voor een baan als jongerenwerker.

Fractieleider Coos Hoebe wijst op een vacature van Youth for Christ voor een jongerenwerker in Alkmaar. De organisatie zoekt een 'enthousiaste christen' en zegt dat haar missie is om jongeren in contact te brengen met Jezus Christus en ze te leren om naar zijn bedoelingen te leven.

Hoebe zegt dat het uitsluiten van niet-christenen voor een baan neerkomt op discriminatie en dat hij het onacceptabel zou vinden als zulke discriminatie zich ook voor zou doen bij de werving van jongerenwerkers voor de Baarsjes. Hij vraagt zich af of openlijke homo's bij the Mall kunnen solliciteren.

Hoebe zegt verder dat de christelijke waarden rond thema's als homoseksualiteit, abortus en euthanasie door veel mensen in Nederland niet worden gedeeld. Hij wil weten wat voor gevolgen de waarden van Youth for Christ hebben voor de programmering van het jongerenwerk.

The Mall verzorgt op kleine schaal al jongerenactiviteiten in de Baarsjes. In Hoebe's ogen maakt het een 'groot verschil' dat the Mall nu een contract krijgt om al het jongerenwerk in het stadsdeel te verzorgen, waardoor jongeren geen alternatief hebben voor het evangelische jongerenwerk.

Marokkaanse jongeren vormen een belangrijk deel van de doelgroep van het jongerenwerk in de Baarsjes, maar Hoebe zegt dat herkomst voor hem geen rol speelt. "Het belangrijkste is dat het jongerenwerk in religieus opzicht neutraal moet zijn".

Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg maakte het nieuwe contract bekend in een persbericht, waarin hij de evangelische achtergrond van the Mall niet noemt. Hij is enthousiast over de organisatie: "We zijn blij dat the Mall ons jongerenwerk komt uitvoeren. Dit is een belangrijke investering in de toekomst van de jeugd in de Baarsjes".

The Mall verzorgt het jongerenwerk in een groeiend aantal steden, vaak in achterstandsbuurten. Dankzij lokale overheidssubsidies, waar inmiddels 1,2 miljoen euro mee gemoeid is, is het aantal betaalde medewerkers vorig jaar met 30% toegenomen.

Het gebruik van subsidies voor religieuze activiteiten ligt gevoelig. In juli zei een woordvoerder van Youth for Christ tegen Friesch Dagblad dat het missionaire aspect vanwege de subsidies 'meer impliciet aanwezig' is in het welzijnswerk van de organisatie.

"In het welzijnswerk zijn we reactief met evangelisatie. Als jongeren ons ernaar vragen, vertellen we over de motivatie vanuit ons geloof, maar met subsidie organiseren we geen expliciet evangeliserende activiteiten".

Aanstaande dinsdag bespreekt de deelraad van de Baarsjes het jongerenwerkcontract.

Foto: de Baarsjes

UPDATE 26 oktober 2008 - Het Parool meldt dat Youth for Christ ermee heeft ingestemd om in de Baarsjes niet alleen christenen aan te nemen.

 

Nieuws uit Amsterdam ontvangen? Klik hier

Dit is de oude website. Nieuwe berichten vindt u hier