Nieuws uit Amsterdam


Naar de voorpagina

11/2 Juristen willen in Oudemanhuispoort blijven

8/2 Burgemeester-portret

8/2 Websites voor sociale cohesie

7/2 Spreiding toerisme verloopt moeizaam

7/2 Stadsdelen: Dan kan je maar beter een kerel zijn

6/2 Zuideramstel opent kantoor op sabbat

5/2 De waarheid over integratie

4/2 Wilders heeft weinig aanhang in Amsterdam

3/2 Elite zet zich in voor de eigen buurt

2/2 Johnnie Walker ontwijkt belasting in Amsterdam

1/2 Ook Rotterdam sleutelt aan deelraden

31/1 Houten roeiboten verdwijnen van Amstel

31/1 ZeeburgTV van start

27/1 Actie tegen bonuskaart

27/1 Enkelen kuchten nog, doch dit was aanstellerij

27/1 Chrisis in de Baarsjes

26/1 Jongeren positief over stadsdelen

24/1 Actievoerders roepen op tot Carmel- en Jaffaboycot

24/1 PvdA-leden verwerpen plan stadsdelen

23/1 KLM reageert op crisis met nieuw uniform

23/1 Stadsdeelkantoor niet gekraakt

21/1 Voeg stadsdelen samen

20/1 Sluiten Vrankrijk niet nodig geweest

20/1 Schoonmakers verwelkomen nieuwe Schipholdirecteur

18/1 Palestina in het Joods Historisch Museum

18/1 Hoe groot moet een stadsdeel zijn?

16/1 PvdA Oost tegen halvering stadsdelen

16/1 Commissie: 7 stadsdelen in 2010

15/1 Militairen mogen toch naar Afghanistandebat

15/1 Arrestatie dankzij lokfiets

14/1 Youth for Christ adverteert opnieuw

13/1 Schilderijen van de Zuidas

13/1 Opnieuw problemen rond Youth for Christ

11/1 Vraagtekens bij initiatief sociale cohesie

10/1 Halvering stadsdelen in 2010

10/1 Zuidas: Men heeft het gevoel dat we losers zijn

9/1 IJspret - maar niet voor iedereen

9/1 Fraude met supermarktzegels verijdeld

9/1 I Amsterdam moet exclusief blijven

8/1 Gebruik consequent de term Apartheid

8/1 Nog geen StadsKiosk in Amsterdam

7/1 Sneeuw

7/1 Elatik gaat Zeeburg besturen

7/1 Directeuren diensten terug naar werkvloer

4/1 Politie: maak foto van rare mensen

3/1 Gazademonstratie bekritiseert politiek

1/1 Duizenden protesteren zaterdag tegen aanval op Gaza

1/1 Raadslid Mustapha Laboui neemt afscheid

 

 

Archief 2008

Archief 2007

Archief 2006

Archief 2005

 

Hyves: Bos en Lommer rules

Shirley Brandeis

21 juli 2008 - Waar sommige andere media dit stadsdeel neerzetten als een achterstandswijk (of eufemistisch als een krachtwijk), maakt vriendenmedium Hyves heel veel goed. Bos en Lommer blijkt een eigen Hyvessite te hebben.

Argwanend klikte ik op de muisknop, negatieve reacties verwachtend. Maar nee, op Hyves zijn honderden Bos en Lommerfans aanwezig en voor hen is het duidelijk: 'Dit is de beste buurt van heel Amsterdam'.

Saskia vindt het 'helemaal fantastisch' in Bos en Lommer. "Ik ben sinds 2 april de trotse eigenaar van mijn eerste stulpje in Bos&Lommer," schrijft ze op Hyves, waar honderden mensen hun liefde voor de wijk uiten door lid te zijn en soms ook door het mee te delen in een zogenoemde krabbel, zoals een bericht op Hyves heet.

En al meldt zich af en toe iemand van over de grens dat een ander stadsdeel 'rules', volgens Saskia is het hier allemaal vriendelijker en gezelliger dan in De Baarsjes. "Ik voel me hier meteen al helemaal thuis!" sluit ze haar betoogje af. En KimM!.. schrijft: "Ik zou best wel weer terug willen naar Bos en Lommer. Ik woon nu in Westerpark en ik vind het hier minder gezellig."

De aanbidding van de wijk gaat soms erg ver. DEES schrijft: "Ik heb er vijf jaar gewoond en zou zo terug gaan. Ben met pijn in mijn hart weggegaan." En Eric schrijft: "Zo'n twee jaar geleden heb ik de Leidsekade de rug toegekeerd en ben hier in de Bos en Lommer gaan wonen. Mijn eerdere reserve bleek absoluut niet te kloppen. Deze buurt heeft zich in razend tempo ontwikkeld tot een Quartier Latin van Amsterdam!"

En in dat Quartier Latin willen meer mensen wonen, blijkt uit de noodkreet van Sannie, die in Den Haag woont. Sannie is 'heftig op zoek naar een woning', schrijft ze. Liefst in Bos en Lommer, want "tis toch de leukste wijk!" Wat er dan zo leuk is, is te lezen in de groepsdiscussie met de titel 'Wat is jouw leukste plek in Bos en Lommer?' De antwoorden beslaan het hele stadsdeel. Van 'mijn balkon' tot het Erasmuspark, van het pierebadje in de Gibraltarstraat tot het Bos en Lommerplein, de Rijpgracht en de kerk op Sloterdijk.

De Hyvessite van Bos en Lommer is niet alleen een plek om een ode aan het stadsdeel te krabbelen. Wie een glazenwasser zoekt kan hier op zoek. Wie een mooie foto van de buurt wil delen, kan 'm plaatsen (bekijk echt even de Morgenstond aan de Haarlemmerweg) en er wordt ook druk 'gepolld' over een borrel voor de Hyves-leden. Ruim zeventig procent van de 75 stemmers wil elkaar graag een keer ontmoeten. Tot een datum is men nog niet gekomen. Een borrel voor 417 mensen is kennelijk moeilijk te plannen.

Dit artikel van Shirley Brandeis is oorspronkelijk verschenen op Amsterdam Centraal. Afbeelding: Erasmuspark (foto Andrevanb / Flickr)

 

Nieuws uit Amsterdam ontvangen? Klik hier

Dit is de oude website. Nieuwe berichten vindt u hier