Nieuws uit Amsterdam


Naar de voorpagina

11/2 Juristen willen in Oudemanhuispoort blijven

8/2 Burgemeester-portret

8/2 Websites voor sociale cohesie

7/2 Spreiding toerisme verloopt moeizaam

7/2 Stadsdelen: Dan kan je maar beter een kerel zijn

6/2 Zuideramstel opent kantoor op sabbat

5/2 De waarheid over integratie

4/2 Wilders heeft weinig aanhang in Amsterdam

3/2 Elite zet zich in voor de eigen buurt

2/2 Johnnie Walker ontwijkt belasting in Amsterdam

1/2 Ook Rotterdam sleutelt aan deelraden

31/1 Houten roeiboten verdwijnen van Amstel

31/1 ZeeburgTV van start

27/1 Actie tegen bonuskaart

27/1 Enkelen kuchten nog, doch dit was aanstellerij

27/1 Chrisis in de Baarsjes

26/1 Jongeren positief over stadsdelen

24/1 Actievoerders roepen op tot Carmel- en Jaffaboycot

24/1 PvdA-leden verwerpen plan stadsdelen

23/1 KLM reageert op crisis met nieuw uniform

23/1 Stadsdeelkantoor niet gekraakt

21/1 Voeg stadsdelen samen

20/1 Sluiten Vrankrijk niet nodig geweest

20/1 Schoonmakers verwelkomen nieuwe Schipholdirecteur

18/1 Palestina in het Joods Historisch Museum

18/1 Hoe groot moet een stadsdeel zijn?

16/1 PvdA Oost tegen halvering stadsdelen

16/1 Commissie: 7 stadsdelen in 2010

15/1 Militairen mogen toch naar Afghanistandebat

15/1 Arrestatie dankzij lokfiets

14/1 Youth for Christ adverteert opnieuw

13/1 Schilderijen van de Zuidas

13/1 Opnieuw problemen rond Youth for Christ

11/1 Vraagtekens bij initiatief sociale cohesie

10/1 Halvering stadsdelen in 2010

10/1 Zuidas: Men heeft het gevoel dat we losers zijn

9/1 IJspret - maar niet voor iedereen

9/1 Fraude met supermarktzegels verijdeld

9/1 I Amsterdam moet exclusief blijven

8/1 Gebruik consequent de term Apartheid

8/1 Nog geen StadsKiosk in Amsterdam

7/1 Sneeuw

7/1 Elatik gaat Zeeburg besturen

7/1 Directeuren diensten terug naar werkvloer

4/1 Politie: maak foto van rare mensen

3/1 Gazademonstratie bekritiseert politiek

1/1 Duizenden protesteren zaterdag tegen aanval op Gaza

1/1 Raadslid Mustapha Laboui neemt afscheid

 

 

Archief 2008

Archief 2007

Archief 2006

Archief 2005

 

'In Get Records verliezen we een goede vriend'

30 maart 2008 - Platenspeciaalzaak Get Records gaat sluiten, zo meldde Nieuws uit Amsterdam eerder deze week op gezag van Metro. De berichtgeving doet geen recht aan de winkel en zijn personeel, vindt klant Maaike Veldhuizen.

In de eerste plaats was het een beetje gemakzuchtig om een 'nogal tendentieus' stukje van een Metrojournalist grotendeels over te typen, aldus Veldhuizen. En in de tweede plaats meldde Nieuws uit Amsterdam ten onrechte dat er meerdere deskundige personeelsleden zouden zijn ontslagen.

Dat ligt inderdaad anders, bevestigt eigenaar Dick van Dijk. Het klopt dat een aantal deskundige medewerkers de afgelopen jaren de zaak heeft verlaten, maar in slechts één geval was er sprake van een ontslag; de rest vertrok uit eigen wil.

Veldhuizen vindt dat de berichten over de sluiting van Get geen recht doen aan de winkel. “Get Records is van oudsher een platenwinkel met zeer enthousiaste medewerkers die stuk voor stuk bezeten zijn van muziek. Oprichter Arie Romeijn, die in 2003 plotseling is overleden, heeft deze zaak met liefde en passie groot gemaakt. Over hem lees ik in al die stukjes niets en dat vind ik echt heel erg treurig”.

Na het overlijden van Romeijn lukte het uiteindelijk niet om de winkel overeind te houden. “Triest, want deze winkel is uniek in z'n soort en met geen enkele andere Amsterdamse platenzaak te vergelijken. De liefde voor muziek heeft altijd vooropgestaan. Bij Get kun je binnenlopen met een vaag idee van het soort plaat waar je naar op zoek bent en in vrijwel alle gevallen ga je dan naar huis met precies de plaat die je wil hebben (en meestal nog veel meer)”.

“Ook vinden er regelmatig onvergetelijke instore-optredens plaats en veel klanten kunnen bevestigen dat ze bij Get in contact zijn gekomen met muziek die ze anders nooit hadden gekend. Dat alles zal straks verdwijnen en het komt niet meer terug. Ik denk dat ik voor de medewerkers en veel trouwe klanten van Get spreek als ik zeg dat het voelt alsof we een goede vriend verliezen met de sluiting van Get. En dat wil ik óók lezen in de stukjes over de sluiting”, aldus Veldhuizen.

Twee medewerkers van Get gaan bij Concerto aan de overkant werken en als het goed is zal er ook iets van de collectie zijn terug te vinden. “De speerpunten die Get had gaan we bij Concerto versterken”, aldus Van Dijk. Tot nog toe werden Concertoklanten naar Get doorgestuurd als ze bijvoorbeeld op zoek waren naar speciale soul-cd's of experimentele dance.

Afbeelding: Get Records team (van Get website)

 

Nieuws uit Amsterdam ontvangen? Klik hier

Dit is de oude website. Nieuwe berichten vindt u hier