FNV in beroep tegen tewerkstelling zonder loon bij gemeente

10 november 2017 • nua

De gemeente Amsterdam heeft een FNV-lid met een minimumuitkering een jaar lang tewerkgesteld bij de Helpdesk zonder loon te betalen. De rechtbank accepteert deze constructie, maar de FNV gaat in beroep, zo meldt de bond in een persbericht. »»

Fietskoeriers Deliveroo gaan actievoeren tegen stukloon

31 oktober 2017 • nua

Fietskoeriers van Deliveroo hebben aangekondigd dat ze over twee weken actie gaan voeren op het Museumplein in Amsterdam. Deliveroo wil 2.000 werknemers hun arbeidscontract afnemen en ze aan het werk zetten als schijnzelfstandige, aldus vakbond FNV Riders Union. »»

1 mei, Dag van de Arbeid

28 maart 2016 • dirkmjk

1 mei wordt overal in Europa gevierd als Dag van de Arbeid. Nou ja, overal - behalve in de neoliberale uithoeken Groot-Brittannië, Ierland en Nederland. »»

Vakbondsgeschiedenis in Amsterdam-Oost, en een praatpapier over staken

18 maart 2016 • dirkmjk

Afgelopen woensdag hadden we op m’n werk een mooie themadag over vakbondsgeschiedenis (dankzij). ’s Middags een fietstocht langs lokaties in Amsterdam-Oost, maar ’s ochtends eerst een programma in de Burcht. Eén van de gasten was voormalig voorzitter van de Industriebond Arie Groenevelt, door historicus Sjaak van der Velden ooit omschreven als de «grote schrik voor ondernemend en rechts Nederland». »»

Over het slopen van Amsterdamse School-blokken

16 augustus 2015 • dirkmjk

Aan de Tugelaweg in de Amsterdamse Transvaalbuurt zijn een paar huizenblokken in de stijl van de Amsterdamse School gesloopt. Ik was er niet blij mee: we moeten zuinig zijn op de Amsterdamse School, zelfs als het niet om de hoogtepunten van de periode gaat. Maar eerlijk is eerlijk: de nieuwbouw die ervoor in de plaats is gekomen ziet er goed uit en past bij de blokken die gespaard zijn gebleven. »»

Vorige | Artikelen 6-10 | Volgende