Steeds meer meldingen muziekoverlast buiten het centrum

5 december 2017 • nua

In de stadsdelen buiten het centrum is het aantal meldingen van muziekoverlast de afgelopen jaren sterk toegenomen. Volgens de gemeente komt dit doordat melden wordt gestimuleerd, maar ook door de groei van het aantal evenementen en horecazaken in West, Zuidoost en Oost. »»

Transgenders krijgen recht op betaald transitieverlof

5 december 2017 • nua

Transgenders die voor de gemeente werken krijgen recht op betaald transitieverlof, vergelijkbaar met zwangerschaps- en bevallingsverlof. De raad heeft hier op 1 december mee ingestemd, meldt de SP in een persbericht. Het ging om een aanvulling van de SP op een voorstel van D66 om de positie van transgenders te versterken. »»

Verandering stadsdeelbestuur gaat door, ondanks scepsis

30 november 2017 • nua

[bijgewerkt] De PvdA en het CDA vinden dat de stadsdeelcommissies in het nieuwe bestuurlijk stelsel zo weinig te zeggen krijgen, dat het geen zin heeft om nog stadsdeelverkiezingen te organiseren. Diederik Boomsma (CDA) sprak van ‘nepverkiezingen’ en diende een amendement in om ze dan maar uit het voorstel te schrappen. »»

Huurdersvereniging woedend over verkoop Haarlemmerpoort

30 november 2017 • nua

Huurdersvereniging Centrum is woedend over het plan van woningcorporatie Ymere om de Haarlemmerpoort te verkopen, zo laat de organisatie weten in een persbericht. Het verkoopplan zou neerkomen op speculatie. »»

Hoe zeg je ‘stadsdeel’ in het Engels

26 november 2017 • nua

Wikipedia noemt de Amsterdamse stadsdelen boroughs, maar op de Engelstalige pagina’s van Nieuws uit Amsterdam worden ze aangeduid als district. Volgens de officiële lijst met vertalingen van gemeentetermen, die onlangs is bijgewerkt, moet stadsdeel worden vertaald als City District. »»

Vorige | Artikelen 6-10 | Volgende