Back to top

Amsterdam.nl wordt mobielvriendelijk

Op 6 september krijgt de gemeente een nieuwe website met een layout die zich aanpast aan het scherm van de gebruiker, zodat de inhoud ook valt te lezen op een smartphone. Daarnaast krijgen de stadsdelen een prominentere plek op de nieuwe site. Standaard krijgen bezoekers informatie van stadsdeel Centrum te zien, maar als ze een andere voorkeur opgeven dan wordt die opgeslagen in een cookie.

In het ontwerp van de nieuwe site wordt nog gebruik gemaakt van Google Maps. Dat is opmerkelijk, want vorig jaar werd bekend dat de gemeente op termijn helemaal af wil van de kaarten van Google.

UPDATE De gemeente laat in een reactie weten dat de vernieuwing niet de totale site betreft, maar het uiterlijk van de site. Of het stadsdeelnieuws al per 6 september op de website komt te staan is nog niet zeker en inmiddels is besloten dat bezoekers die geen voorkeur hebben opgegeven niet standaard het nieuws van Centrum te zien krijgen, zoals oorspronkelijk de bedoeling was. De eventuele overgang naar een alternatief voor Google Maps staat los van de vernieuwing van het uiterlijk van de site.

20 July 2012 |