Back to top

Eerbetoon aan de Amsterdamse Krulletter

In een interessant artikel gaat ontwerper Ramiro Espinoza op zoek naar de oorsprong van de ‘Krulletter’ die wordt gebruikt op de ramen van cafés in Amsterdam. Espinoza verbaast zich erover dat ‘that such gorgeous and original letters have largely been ignored in a country with such a rich type- and letter-making tradition’.

Espinoza ontdekte dat de letter is ontworpen door de letterschilder Jan Willem Visser (Amsterdam, 1911-1987), die in de jaren 50 en 60 voor de Amstelbrouwerij werkte. De inspiratie voor de letter kon worden getraceerd tot bronnen uit de zeventiende eeuw. Om de traditie voort te zetten heeft Espinoza een eigen Krulletter ontworpen. Volgens de beschrijving op MyFonts is de letter erg geschikt voor damesbladen en voor ‘corporate identities within the fragrance and fashion industries’. (Met dank aan F.B. voor de tip)

24 June 2012 |