Back to top

Tropenmuseum en Wikipedia werken samen

Het Tropenmuseum werkt samen met Wikipedia om informatie over de cultuur van de Surinaamse Marrons te verspreiden. Vrijwilligers van Wikipedia kunnen aan het project meewerken door de informatie aan te vullen en te corrigeren en door foto’s digitaal te restaureren.

Het museum is van plan om ook informatie over Indonesië beschikbaar te stellen. Vrijwilligers van de Indonesische Wikipedia gaan bijschriften vertalen in het Bahasa Indonesia. Eerder deed het Tropenmuseum mee aan het project Wikipedia Loves Art door zijn deuren te openen voor vrijwillige fotografen. De foto’s op Wikipedia zijn beschikbaar via een Creative Commons licentie.

Op 6 november opent het Tropenmuseum een tentoonstelling over de Surinaamse Marroncultuur. De Marrons zijn voormalige slaven die van de plantages zijn weggelopen en zich hebben gevestigd in de jungle.

Afbeelding: Jonge cocospalmen op de Cleviaplantage. Foto: Fotostudio Augusta Curiel / Tropenmuseum / Wikimedia

21 October 2009 |

Comments

Wikipedia

Foutje van het tropenmuseum. Wikipedia is allang dood-gemodereerd door overijverige vrijwilligers. Probeer maar eens een stukje waardevolle informatie toe te voegen dan is er altijd wel 1 van de honderden moderators die het doodleuk wist. Dit heeft dus echt geen nut noch zin.