Rapper en Occupy-Oakland activist in Amsterdam

Nieuws uit Amsterdam publiceert niet-commerciële persberichten over Amsterdam van andere organisaties. De redactie beslist over plaatsing en past eventueel de titel aan. De afzender van het persbericht is verantwoordelijk voor de inhoud van het bericht. RSS-feed hier, twitter hier.
Afzender: 
IIRE
Datum persbericht: 
3-4-2012

Op zondag 8 april om 20:00 uur treed de Amerikaanse hiphopformatie The Coup op in Studio K in Amsterdam-Oost. Voorafgaand aan het verrassingsconcert zal er ook een bijeenkomst plaatsvinden over Occupy Oakland.

Rapper Boots Riley speelde het afgelopen halve jaar een belangrijke rol in de bekende bezetting in Oakland. Occupy Oakland is een voorbeeld van bezettingen door de hele wereld. Vorig jaar vond daar een algemene staking plaats en werden de havens geblokkeerd door activisten. Boots Riley zal op uitnodiging van het International Institute van Research and Education spreken over de staking en de lessen van Occupy.

The Coup is een radicale hipgroep uit Oakland. Hun albums staan bekend om hun politieke boodschap en scherpe teksten. Sommige nummers zijn controversieel vanwege de teksten. Het nummer "five million ways to kill a CEO" richt zich op de 1% en zorgde voor veel heftige reacties. The Coup is een voorbeeld voor duizenden jongeren in de VS die ondanks de ongelijkheid en het gebrek aan kansen in actie komen.

De bijeenkomst voorafgaand aan het concert is gratis en begint om 18:00, aan de Lombokstraat 40. Dit is om de hoek bij Studio K. Het concert kost tien euro.

3 April 2012, 13:13 | |