Lintjesregen voor digitale kunst- en cultuurprojecten

Nieuws uit Amsterdam publiceert niet-commerciële persberichten over Amsterdam van andere organisaties. De redactie beslist over plaatsing en past eventueel de titel aan. De afzender van het persbericht is verantwoordelijk voor de inhoud van het bericht. RSS-feed hier, twitter hier.
Afzender: 
Virtueel Platform
Datum persbericht: 
26-4-2012

Ruim dertig Nederlandse kunstenaars, culturele instellingen en bedrijven ontvangen vandaag, een dag voor de traditionele Lintjesregen, een Best Practice rozet voor hun sterke digitale kunst- of cultuurproject.

Best Practice zijn de meest innovatieve en inspirerende digitale media producten uit kunst, cultuur en maatschappij. Denk aan een artistieke game gebaseerd op kunst van El Lissitzky, een 3D-extensie voor je iPhone waar kunstenaars werk voor maken, het film-it-yourself platform van een omroep of een app die een brug slaat tussen gemeente en bewoners. Dit is slechts een kleine greep uit de vele verrassende digitale projecten.

Het hele jaar door voegt Virtueel Platform Best Practices toe aan de website virtueelplatform.nl/best-practice. Elk jaar worden rond 27 april, voorafgaand aan de koninklijke Lintjesregen, de Best Practice rozetten verstuurd naar projecten die zijn toegevoegd. Door goede voorbeelden uit te lichten en te promoten, brengt Virtueel Platform e-cultuur en digitale kunsthelden bij een breed publiek onder de aandacht.

Over Virtueel Platform
Virtueel Platform is kennisinstituut voor e-cultuur. Virtueel Platform brengt het e-cultuurveld in kaart, promoot goede projecten, stimuleert talent en deelt kennis.

26 April 2012, 9:25 | |