Een duurzame toekomst voor de Westergasfabriek

Nieuws uit Amsterdam publiceert niet-commerciële persberichten over Amsterdam van andere organisaties. De redactie beslist over plaatsing en past eventueel de titel aan. De afzender van het persbericht is verantwoordelijk voor de inhoud van het bericht. RSS-feed hier, twitter hier.
Afzender: 
GroenLinks
Datum persbericht: 
16-4-2012

Dinsdag 17 april besluit de deelraad van West over de toekomst van het Westergasfabriekterrein. Eerder presenteerde stadsdeelwethouder Dirk de Jager de toekomstvisie in het “Groen Manifest Westergasfabriek”. GroenLinks Amsterdam West is blij met de duidelijke keuze voor duurzaamheid. Bram Gerrits (raadslid GroenLinks Amsterdam West): “Duurzaamheid is een belangrijke nieuwe ambitie voor het park. Het Westergasfabriekterrein wordt klimaatneutraal met o.a. energiezuinige technologie en duurzame warmtebronnen. Voor de gebouwen en de openbare ruimte gaat gewerkt worden met duurzame materialen.”

Bram Gerrits (raadslid GroenLinks Amsterdam West): “Begin negentiger jaren lag er achter het Westerpark een vervuild negentiende-eeuws fabrieksterrein. Het nieuwe stadsdeel Westerpark ontwikkelde destijds een plan voor een cultuurpark: een plek voor creatieve bedrijfjes, horeca en culturele publiektrekkers. Inmiddels is dat plan bijna helemaal uitgevoerd en ligt er een bruisend en internationaal vermaard park. En dus is het tijd voor een nieuwe toekomstvisie voor de Westergasfabriek. Een duurzame toekomstvisie.”

In de visie “Groen Manifest Westergasfabriek” staan vijf thema’s centraal: diversiteit, permanente vernieuwing, transparantie, duurzaamheid en publiek-private samenwerking. “Cultuur, groen en (creatieve) bedrijvigheid blijven onlosmakelijk met elkaar verbonden en vormen samen hét kenmerk van de Westergasfabriek”, uit: Groen Manifest Westergasfabriek.

Het Westergasfabriekterrein is bij uitstek een locatie voor activiteiten gericht op duurzaamheid door het groene karakter van het park en door hergebruik van oud-industrieel erfgoed. Eerder werd al een Duurzaamheidsconferentie georganiseerd op het terrein. O.a. Restaurant Proef en de Sunday Market springen in op de toenemende vraag naar eerlijke en duurzame producten.

16 april 2012, 19:35 | |