Parkeerplaatsen kosten miljoenen en leveren buurt niets op

Nieuws uit Amsterdam publiceert niet-commerciële persberichten over Amsterdam van andere organisaties. De redactie beslist over plaatsing en past eventueel de titel aan. De afzender van het persbericht is verantwoordelijk voor de inhoud van het bericht. RSS-feed hier, twitter hier.
Afzender: 
GroenLinks
Datum persbericht: 
8-3-2012

GroenLinks is zwaar teleurgesteld in het nieuwe plan voor een bezoekers en bewonersparkeergarage in de Boerenwetering in de Pijp. Het dagelijks bestuur kiest voor 400 tot 600 extra auto's in de Pijp met een uitbreiding van de parkeercapaciteit door een nieuwe garage te bouwen. Het bestuur kiest daarmee voor een riskant nieuw miljoenenproject puur voor de autobezitter, miljoenen die het stadsdeel zeer hard nodig heeft in deze tijden van bezuinigingen.

Op vrijdag 9 maart organiseert Arend Hamstra van GroenLinks Amsterdam-Zuid van 17.30 tot 18.30 een actiebijeenkomst in café Krul, Sarphatipark 2 in de Pijp.

Arend Hamstra, woordvoerder parkeren GroenLinks Zuid: "Met deze riskante plannen kiest het bestuur van Zuid alleen voor de autobezitter, er komen alleen peperdure parkeerplaatsen bij. Er wordt geen ruimte gemaakt bovengronds, iets wat noodzakelijk is in de drukke Pijp. Ruimte maken dankzij een parkeergarage, dat was het doel van het vorige GroenLinks-PvdA bestuur. Ruimte voor speelplaatsen voor kinderen, ruimte voor bomen, ruimte voor parkeerplaatsen voor fietsers. Want als een parkeerplaats boven de grond verdwijnt naar een plek in een ondergrondse parkeergarage, blijft er ruimte over."

Het huidige rechtse bestuur kiest radicaal voor de autobezitter. Met een bijna heilige missie de autobezitter te plezieren, wil het bestuur een parkeergarage voor 400 tot 600 auto's in de Boerenwetering bouwen. Parkeerplaatsen voor bezoekers en bewoners. Geen plan om de openbare ruimte te verbeteren of voor meer groen te zorgen. Nee, puur en alleen het uitbreiden van de hoeveelheid parkeerplaatsen is het doel.

Arend Hamstra: "Alleen uitbreiding van de hoeveelheid parkeerplaatsen is geen doel op zich voor ons. Ons ideaal is om Amsterdam groener en toegankelijker te maken voor fietsers en voetgangers en de stad autoluw te maken. Wij willen geen bezoekers die met de auto naar de stad komen, maar ze verleiden buiten de stad te parkeren. Dit bestuur maakt aan onze idealen een einde. Dit rechtse bestuur kiest nadrukkelijk voor de autobezitter met een bijna heilige missionarisdrang om voor vele miljoenen meer parkeerplaatsen te bouwen en daar de buurt niets voor terug te geven."

alle documenten zijn te vinden op
http://zuid.notudoc.nl/cgi-bin/agenda.cgi/action=view/id=2022

8 maart 2012, 20:04 | |