Back to top

Bussen GVB live te volgen

Het GVB geeft als eerste lokale vervoerbedrijf real-time locaties van trams en bussen vrij zodat ontwikkelaars deze informatie in apps kunnen gebruiken, meldt Webwereld. Het GVB is op basis van de aanbesteding verplicht om de informatie vrij te geven maar verwacht daarnaast ook positieve gevolgen, aldus een woordvoerder.

Vrijwilligers van openOV hadden om de gegevens gevraagd. Om een idee te geven van wat je ermee kan, hebben ze een eenvoudige website gemaakt waar bussen van het GVB gevolgd kunnen worden. Vorig jaar stelde het GVB al real time locaties beschikbaar van buslijnen 192 en 195 naar Schiphol voor het project Apps for Amsterdam.

15 March 2012 |

Comments

Nu nog de tijden erbij en

Nu nog de tijden erbij en verwerken in een handige Android app (niet eerst steeds Apple doen) en we kunnen er praktisch iets mee.
Dan weet je bijvoorbeeld wanneer je naar de halte moet gaan lopen.