VVD: gooi slechte chauffeurs van taximarkt af

Nieuws uit Amsterdam publiceert niet-commerciële persberichten over Amsterdam van andere organisaties. De redactie beslist over plaatsing en past eventueel de titel aan. De afzender van het persbericht is verantwoordelijk voor de inhoud van het bericht. RSS-feed hier, twitter hier.
Afzender: 
VVD
Datum persbericht: 
3-11-2011

De Amsterdamse VVD wil dat het College de nieuwe Taxiwet gaat gebruiken om de slechte taxichauffeurs uit de markt te halen. Taxichauffeurs die objectief voor problemen zorgen, moeten een verbod krijgen om nog langer als taxi in Amsterdam rond te rijden. Dat kan door chauffeurs te verplichten zich aan te sluiten bij een centrale, waarmee duidelijk afspraken worden gemaakt over het uit de centrale zetten van een chauffeur.
 
Harde maatregelen zijn volgens de VVD nodig om af te komen van het negatieve en onvriendelijke imago van de Amsterdamse taxibranche. Donderdag zal de VVD bij het College aandringen op krachtige maatregelen.
 
VVD-duoraadslid Maurice Piek: “We moeten de 5 tot 15 procent slechte taxichauffeurs die steeds voor problemen zorgen zien kwijt te raken. Het is onacceptabel dat zij steeds korte ritjes weigeren of voor overlast zorgen bij Centraal Station en het Leidseplein. Alleen de meest harde maatregel, namelijk een verbod om als taxi te rijden, helpt dit probleem aan te pakken. De slechte chauffeurs verpesten het nu al jarenlang voor de goede chauffeurs en bezorgen Amsterdam een ongastvrije uitstraling. De VVD pikt dat niet langer.”
 
“Amsterdam moet er gebruik van maken dat het taxiprobleem redelijk eenvoudig is te traceren. De overlast én het weigeren van korte ritjes spelen zich vrijwel uitsluitend af rond het Leidseplein en Centraal Station. Die concentratie van het probleem maakt dat hard optreden op zeer korte termijn effect kan hebben. De nieuwe Taxiwet biedt ons eindelijk instrumenten om een rijverbod op te leggen,” aldus VVD-gemeenteraadslid Bas van ’t Wout.
 

3 november 2011, 21:05 | |