Back to top

‘Radicale pro-Wilders demo op 30 oktober’

De English Defence League heeft aangekondigd op 30 oktober in Amsterdam te komen demonstreren om ‘the great man Geert Wilders’ te steunen, die terechtstaat wegens haatzaaien. De organisatie zegt hierover te hebben afgestemd met haar ‘Europese broeders en zusters’. De demonstratie moet een ‘mijlpaal’ worden voor de organisatie.

De EDL is vorig jaar opgericht en organiseert demonstraties tegen moslimextremisme, die soms leiden tot confrontaties met antifascisten. Volgens de Guardian wil de organisatie deze zomer gaan actievoeren in wijken waar veel moslims wonen en vrezen Britse politici voor grootschalige onlusten. De organisatie zelf zegt niet gewelddadig en niet extreem-rechts te zijn.

28 July 2010 |

Comments

Wilders een haatzaaier of diegene die het haatzaaien benoemt?

Ik ben bang, erg bang.

Vroeger werd mij geleerd dat alle mensen gelijk waren, bruin of wit.
Man of vrouw, arm of rijk. Men kan er nog vele vergelijkingen aan toevoegen.
Mensenrechten stonden altijd hoog ih vaandel, daar in mijn semi-anarchistisch, rood-sociaal-democratisch-ouderlijk-huis. Gedemonstreerd, tegen rechts, het kapitalisme, de vervuilers, en haatdragers.

Toen kwam ik als alleenstaande moeder terecht in een Marokkaanse achterstandswijk.
En dat was schrikken! Marokkaanse kinderen en ouders discrimineerden volop, waren agressief, terroriseerden anderen, liefst zwakkeren. Mensne die donkerder waren dan zij waren minder waard. Verwaarlozing van kinderen, onvoorstelbaar!
Ik viel van mijn linkse, lieve, houten stokpaardje af.

Nu demonstreer ik tegen de islamisering, en zij, die eerst mijn linkse vrienden waren waarmee ik zij aan zij demonstreerde,
zijn agressors geworden, waarvoor ik nu bang ben; ze zijn agressief in hun strijd, discrimineren bep. autochtonen en bep. nw-allochtonen, ook al wil ik met ze praten en bied ze snoepjes aan; zo ben ik immers opgevoed; iedereen telt mee!
In de Islam is die kernwaarde van geen belang...geen democratie, geen mensenrechten, slechts de Islam!

Geert heeft mijn steun; hij strijdt tegen de teloorgang van de democratische rechtsstaat.

bange moeder

Ik geloof er niets van, dat je bang bent, en ik geloof ook niet dat 'Linda' bestaat, het pro-wilders verhaaltje hierboven lijkt teveel op het geschrijf van die paar oudere jongeren (inderdaad vaak vroegere een soort van links) die zich tegenwoordig op internet onledig houden met tegen moslims en 'buitenlanders' fulmineren. In ieder geval is de EDL waar het hier om gaat inderdaad extreem rechts en er zitten hele nare doorgedraaide jongens tussen, dus als je daarmee wilt sympatiseren moet je het zelf weten maar dan moet je niet raar staan te kijken als je dan 'links' tegenover je vindt.

Zielug!

Ja Linda, ga maar es lekker wandelen de 30e, tussen de EDL vriendjes die Geert W. komen ondersteunen. Ongeacht je kleur, afkomst of geur, tenzij je mee gilt dat alles wat niet 5 generaties autochtoon is dus tuig is loop je 'wat risico'.

Als je dan toch bang bent, kijk es om je heen wat het meest dreigend is.

Wie is de zielugste

Beter is zoek op de 30e eens de verschillen EDL of AFA, en als je daar uit bent laat het dan eens weten!

mensen zijn allemaal hetzelfde

Aloha,

ik heb zelf in een gewone wijk met veel verschillende nationaliteiten gewoond. In mijn straat heb ik de ergste problemen gehad met een hoogblond volksbuurtmeisje dat erg agressief was. Met de Turkse, Chinese, Marokkaanse en Antiliaanse buren nooit grote problemen gehad.
Toen ik een keer een Marok. meisje aansprak omdat zij iets op straat gooide, keek ze een beetje recalcitrant, maar moest het wel mooi weer oprapen van haar vader! En als ik nu, jaren nadat ik verhuisd ben mn hoofddoekbuurtjes van vroeger tegenkom, zijn we altijd blij om elkaar weer eens te zien!

Ik ben er achter gekomen dat veel marokkaanse en turkse gezinnen net zulke burgertutjes zijn als de meeste oorspronkelijk nederlandse gezinnen.
En ook dat als je een klein beetje openstaat voor andere (non) verbale communicatie, alle ijsjes gewoon opgegeten kunnen worden.... Zonder ze te hoeven breken.

"Toen ik een keer een Marok.

"Toen ik een keer een Marok. meisje aansprak omdat zij iets op straat gooide, keek ze een beetje recalcitrant, maar moest het wel mooi weer oprapen van haar vader! En als ik nu, jaren nadat ik verhuisd ben mn hoofddoekbuurtjes van vroeger tegenkom, zijn we altijd blij om elkaar weer eens te zien!"

Mooi verhaal! Moet je eens tegen der broer zeggen als die met ze maatjes overstraat lopen om 23:00 savonds; wedden dat je je scheur niet open trekt!

Altijd zo mooi, maar ondertusse..

reactief en teleurgesteld

Het is opvallend. Je bent teleurgesteld door religieuzen die de idealen waarmee je bent opgegroeid volgens jou niet (altijd) lijken te beoefenen; het uitgangspunt dat iedereen gelijk is. Je gooit vervolgens de idealen van je opvoeding overboort en doet daarmee hezetzelfde als de mensen die je dat verwijt. Volgens mij ben je iemand die vormen belangrijker vindt dan functies: het afwijzen van mensen die anders doen (vorm). Je lijkt de functie over het hoofd te zien. Namelijk het afwijzen van mensen /(religieuzen) dat volgens je opvoeding niet goed is en wat je nog steeds zo ervaart en pijn doet. Jammer is dat iedereen op aarde met een subjectief waarheidsmodel (zoals democratie) rondloopt en dat altijd boven het model van anderen plaatst (zoals religieuswaarheidsmodel). Op die manier belanden we met z'n allen telkens weer in een gepolariseerde toestand die makkelijk kan ontaarden in geno- of reli-cide.
Ik ben een atheist, mijn vader niet. Moet ik hem afkeuren omdat ik zijn model niet aanvaardt:? Of accepteer ik hem omdat zijn model hem veel rust en vertrouwen brengt?
Maak ik vrienden met hem of wijs ik hem telkens af. Kies ik voor gelukig zijn en vriendschap. Of kies ik voor pijn en vijandschap.

Dat zijn volgens mij dingen waar je over na kunt denken.

Dré

DEMOnstratie!

Vandaag is bekend geworden dat een vreedzame demonstratie tegen de kabinetsplannen verboden is: :-P

http://rekeningretour.wordpress.com/2010/10/20/burgemeester-den-haag-dwa...

Voor mij is het zeer opvallend dat een groep als lastig bekend staande buitenlandse actievoerders hier wel welkom is. Er is nl. escalatie te verwachten. >:-(
Niet dat dan perse ook die verboden moet worden maar het contrast is wel erg groot.
Ook als je weet dat dit niet de eerste keer is dat op voorhand een vreedzame demonstratie verboden wordt:
http://www.vrijheidsparade.nl/leesnieuws/vrijheidsparade_5_mei_afgelast

Voor meer achtergrondinfo zie bvb dit artikel:
http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M26&s=M118&ss=P1028&l=NL

De moeder is bang voor

De moeder is bang voor Marokkaanse jongeren in een achterstandswijk (overigens zijn de jongeren in achterstandswijken niet gemakkelijk tot vrienden te maken, dat geldt dus niet alleen voor de Marokkaanse jongeren) en op basis daarvan is zij tegen de Islamisering. Ik zie de link iig niet. Als je roept dat de jongerenproblematiek in de achterstandswijken aangepakt moet worden dan ben ik het helemaal met je eens en uit mijn ervaring weet ik dat heel veel Marokkaanse mensen zich storen aan de vervelende jochies. Dus zelfs als je ze te hulp roept dan zullen ze je helpen om een eind te maken aan deze problemen. De Islam staat daar los van. Stel dat we geen Islam meer in Nederland zouden hebben, betekent dit het einde van jeugdcriminaliteit in achterstandswijken? Uiteraard niet. Want er zullen ongetwijfeld andere minderheden zijn die niet perse moslim zijn in achterstandswijken en die voor dezelfde overlast zorgen.
Ik snap de zorgen van de moeder die bang is. Iedereen ziet liever zijn/haar kinderen veilig opgroeien en op hun gemak in de buurt spelen. Toch vind ik dat dit geen reden moeten zijn om een geloofsovertuiging aan te wijzen als de oorzaak van alle problemen in onze maatschappij. Wie weet...straks wordt de financiële crisis ook de schuld van de moslims!